Powered by Jasper Roberts - Blog

Brownies med geisha!

Brownie med geishaswirl 
Jag hade äran att få hem ett paket med grymt gott kaffe från Sofiero Kafferosterie. Tack, det uppskattas! 
Brownie
120g smör
200g choklad, 60% kakaohalt
3 msk bryggkaffe, Sofiero Kafferosteri
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
4 ägg
1 nypa salt
 
Geishaswirl
200g geisha (godis) 
 
Brownie
Sätt ugnen på 180°.
Smält smöret i en stor kastrull tillsammans med chokladen. Ta från värmen. Rör ner kaffet, sockret, ett ägg i taget och till sist de torra ingredienserna. Blanda väl. Klä en form 25x25 cm med bakplåtspapper och fördela smeten i den. 
 
Swirl
Smält 150g geisha i mikron eller över ett vattenbad. Häll över browniesmeten och rör med en gaffel så att det blandas slarvigt. Bryt bitar av resterande choklad och tryck ner i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kolla med en provsticka strax innan den utsatta tiden. Kakan ska vara torr i kanterna och lös i mitten.
 
* Var ute i god tid när du bakar Brownie. Den smakar bäst om den hinner att sätta sig över natten. 
* Kakan blir otroligt mäktig, servera den gärna i mindre bitar tillsammans med lättvispad grädde eller med glass.
 Ungefär såhär glad är jag nu - SEMESTER!
Jonasbakar, kaffe, brownie, choklad, geisha
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

ser riktigt gott ut

ISA

Holy F! sitter och äter geisha as we speak. Godaste!! dessa kakor kan inte vara annat än succé ;)