Powered by Jasper Roberts - Blog

När Molly sopar scenen i Gävle äter vi Nougatkladdis

Ibland är det enklaste det bästa! En kladdis går alltid hem, gärna med nougat. Det är enkelt att göra och jäkligt enkelt att äta! Jag hade en påse med maltesers i skafferiet också som jag ville bli av med så dom tryckte jag ner i kakan. Ibland när jag gör en kladdis brukar jag trycka ner nougatbitar eller mjölkchokladbitar. Gott det med! Man får ta det man har hemma helt enkelt. Den här kan man göra till mellomyset på lördag passar perfekt efter lördagstacosen som säkert kommer infinna sig. Molly kammar hem segern och sopar banan med hela Gävle, eller vad tror ni?
Kladdkaka med nougat och maltesers
100g smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
250g nougat
Maltesers
Vispgrädde till servering
 
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret tillsammans med nougaten och ställ åt sidan. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i kastrullen med nougatsmöret, tillsätten äggen ett i taget och rör tills det går ihop. Smörj och bröa en form på 22cm, häll i smeten och tryck ner maltesers eller kanske nougatbitar? Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Den kan med fördel göras dagen innan den ska serveras så att den hinner "sätta sig". Vispad grädde till kanske?
Choklad, Jonasbakar, Här var det fika, Molly Sanden, Melodifestivalen
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Vaniljkrämsrutor med färska bär och inget sköljmedel

Vi började i måndags. Trotsade tröttheten, vi masade oss ur sängen, plågande sköljde man ansiktet i iskallt vatten för att chockera kroppen till ett uppvaknande. Ut i kylan, slogs mot rådjur som stod i värgen, in i bussen, ut, till jobbet, arbetat hårt, masat sig till sjukan, fått spruta i knät för att få bukt med inflammationen, hem, försöka ta det lugnt, kopplat av till en kopp gokaffe och The Killing säsong 3, i säng, upp igen, kämpa kämpa kämpa. Samma sak varje dag, och nu äntligen börjar vi närma oss det bästa som finns...Fredag. Ljuva underbara fredag, vad jag har längtat efter dig. Funderar ni på vad ni ska göra i helgen så har jag ett förslag. Nämligen de här gobitarna, vaniljkrämsrutor med färska bär. Såååå gott! Gör ni dom så kommer ni att få en fantastisk helg. Bättre än min som ska se ut såhär: bearbetning av förkylning och tvätthög, textarbete och kanske -förhoppningsvis- lite baka, om energin återfinner sig. Inser även i skrivande stund att jag har slut på sköljmedel...
Vaniljkrämsrutor!
Botten/topping
4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
0,5-1 dl kokos
1 tsk salt
230g rumsvarmt smör
 
Vaniljkräm
5 äggulor
1 dl strösocker
4 msk maizenamjöl
1 vaniljstång-2 vaniljstänger (jag älskar vanilj)
2,5 dl mjölk
1 msk/klick rumsvarmt smör
 
Färska bär - blåbär och hallon
 
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en plåt, 20x20 cm använde jag.
- Blanda samman allt till bottnen förutom kokosen, den sparas till sista momentet. Nyp ihop allsammans till en smulig massa.
- Tryck ut lite mer än hälften av massan i formen. Platta till och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
- Vaniljkrämen: Rör ihop äggulor, maizenamjöl och strösocker. Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Lägg dem i en kastrull med mjölken och koka upp. Låt även de urskrapade stängerna få vara med i uppkoket. Slå den över äggvispet och vispa hela tiden. Lyft ur vaniljstängerna. Häll tillbaka mjölken i kastrullen och koka försiktigt upp under omrörning tills den börjar tjockna. Sänk värmen och rör ytterligare för att koka bort mjölsmaken från maizenan. Ta från värmen, rör ner smörklicken. Bred krämen över kakan och strö över färska bär, tex blåbär och hallon. Knåda i kokos i den resterande smuldegen och toppa kakan med smulor grädda i 20-25 minuter, smultoppingen ska få en gyllene färg. Låt svalna helt innan du skär upp den i bitar. 
Jonasbakar, Här var det fika, vanilj, färska bär
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Krispiga chokladbollar

 
Ett busenkelt tips till en sista minuten-fika såhär på alla hjärtans dag. Chokladbollar med krisp! Det och lite till tänker jag bjuda på idag. En kopp gokaffe till det också. 
Ha nu en trevlig dag och var rädda om varandra.
Chokladbollar med krisp
200g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
3 dl havregryn
2 dl Rice Krispies
Kokos att rulla chokladbollarna i
 
Gör såhär
Blanda ihop smör, strösocker, kakao, vaniljsocker, kaffe, och havregryn. Blanda till sist ner rice krisps så de inte krossas för mycket. Rulla till bollar och rulla dem i kokos eller pärlsocker. Låt stå i kylen ett par timmar innan servering. 
 
Chokladbollar, krispiga chokladbollar, jonasbakar, här var det fika
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>