Powered by Jasper Roberts - Blog

Rocky road fudge brownie

Rocky road fudge brownie
När man bakar brownie är det en sak som är otroligt viktigt: vispa aldrig!!! Rör ihop ingredienserna löjligt försiktigt. Precis när smeten gått ihop så slutar du röra. Rör man för mycket så kommer glutentrådar att skapas och det kommer att bli sockerkaksliknande. Vänd ihop alla ingredienserna med en slickepott, det blir enklast. Men kom ihåg, försiktigt försiktigt! Använd också en fin choklad som du kan tänka dig att äta direkt ur handen, din favoritchoklad helt enkelt. Låt också brownien vila ett par timmar efter den gräddats så att den har gott om tid att sätta sig ordentligt. Då får du också finare kanter när du skär upp den.
Brownie
120g smör
200g mörk choklad
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
4 ägg
1 nypa salt
 
Sätt ugnen på 180°c. Klä en form, 20x20 cm med bakplåtspapper.
Hacka chokladen grovt och smält den i en kastrull tillsammans med smöret. Ställ åt sidan.
Lägg äggen i en bunke och rör sönder dem försiktigt, vispa inte.
Rör samman strösocker och farinsocker, det ska inte finnas några klumpar.
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao (de torra ingredienserna). 
Blanda ner chokladsmöret i äggen och rör försiktigt ihop. Rör ner lite i taget av de torra ingredienserna och sockerblandningen. Fördela smeten i formen och grädde den mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Kolla med en sticka så att den är klar i kanterna, den får gärna vara kladdig i mitten. Låt svalna helt innan du breder på tryffeln.
 
Chokladtryffel
100g choklad
1 dl vispgrädde
 
Dumlekola
Hasselnötter
Mandel
Marshmallows
Flingsalt
* Här kan man "go crazy" helt, ta det som är gott, jordnötter funkar också väldigt bra, det här är bara ett exempel. 
 
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Låt stå ett par minuter och rör sedan tills det blir en slät kräm. Plasta längs ytan och låt svalna något, den ska bli lite tjockare så att den går att bre ut över brownien.
 
Ta lite dumlekola och hacka den grovt. Hacka lite nötter och lägg dem på en plåt, rosta dem på hög värme i ugnen ett par minuter så får du ut massor med smak.
Bred tryffeln över brownien när den svalnat och strö över dumlen, de rostade nötterna, marshmallowsen och lite flingsalt. Skär i rutor och servera med glass eller vispgrädde.
 
Jonas Bakar, Jonas Hedqvist, rocky road, fudge brownie, choklad,
Amanda Jona [SPONTAN]

Men mums!