Powered by Jasper Roberts - Blog

Ett skåptömmargodis

Eftersom jag inte har hunnit få hem några möbler till min lägenhet ännu är det svårt att ta tag i saker och ting. Det står lådor överallt. Kläderna ligger på golvet och småsaker har jag ställt upp i fönsterbrädorna. KAOS. Däremot är köket nästan helt klart. Nästan. Men jag har i alla fall haft en så när på bakpremiär i köket. Jag insåg under flytten att jag hade choklad och nötter till en förbannelse. Som dessutom höll på att gå ut i datum. Så jag gjorde ett "skåptömmargodis". Jag smälte massor av choklad över ett vattenbad och rörde ner innehållet ur nästan alla öppnade påsar med nötter och kokos och flingor. Inget exakt recept finns på detta, så man får ta det som inspiration helt enkelt. Principen är att ta lite av varje av det som finns hemma.
 
Skåptömmargodis
 
300g choklad. Mörk eller ljus. Eller båda. 
170g smör
2 msk honung
Mandlar
Cashew
Kokosflingor
Valnötter
Rispuffar (frukostflingor)
 
Sätt ugnen på 180°c.
Hacka ner chokladen i en skål över vattenbad tillsammans med smör och honung. Låt smälta ner långsamt. Ta från värmen när det är en slät chokladkräm.
Hacka nötterna grovt och lägg på en plåt med bakplåtspapper, rosta dem i ugnen i ca 10 min. De är klara när det börjar "dofta" nötter. Klä en avlång bakform med aluminiumfolie. Rör ner nötterna och rispuffarna i chokladen och häll den i formen. Låt selna i kylen över natten. Skär sedan upp i munsbitar. Gott till kaffet!
 
 
Jonasbakar, choklad, nötter, risluffar, godis, hemgjort godis
birgitmaria

Smart idé. Ser gott ut!

Rebecca Fexby

åh vad gott!