Powered by Jasper Roberts - Blog

Dagen innan första arbetsdagen efter semestern

Nu är det dagen som jag har fruktat i tre veckor. Dagen innan första arbetsdagen efter semestern. Har gjort en liten lista på saker som jag planerade inför semestern, men som aldrig blev av...
 
1. Du som inte ska ut och resa i sommar Jonas, vad ska du göra? - Jag ska vakna tidigt på morgonen och sätta en bulldeg. Medan den jäser ska jag baka flera andra sorters kakor som jag sedan ska fotografera i trädgården. Jag ska anstränga mig supermycket med uppläggning och fin rekvisita. Sen ska jag publicera massor av välskrivna och nytänkande recept på bloggen.
Skitsnack. Jag var uppe till 03 nästan varje natt. Tog taxi hem och sov till kl 11. Sen var det alldeles för varmt för att stå i köket. 
 
2. Jag ska passa på att vara ute på kvällarna. Se solnedgången från bryggan och sitta ute och grilla med kompisar. 
Skitsnack. Den finaste kvällen av dom alla drog vi på bio och myste ner oss i biomörkret. 
 
3. Jag ska ta med mig träningsskorna till Bergvik för att springa långa turer i skogen.
Skitsnack. Jag snubblade på de där träningsskorna varje dag i hallen. Det var även för varmt och farligt med björnarna i skogen. Och när det är varmt så smakar det riktigt gott med salta chips. I en solstol.
 
4. Jag ska läsa massor av böcker.
Skitsnack. Jag har läst några kapitel av Färjan. Sen har jag ju fortfarande inte läst ut boken jag började läsa i Thailand för ett halvår sedan...Podcast är min nya grej! 
 
5. Jag ska simma, verkligen passa på när det är sommar och friskt i vattnet.
Skitsnack. Det var så kallt att jag fick fokusera på att hålla mig vid liv. Bättre uppe på bryggan.
 
Ja det blir sällan som man tänkt sig. Men i sommar blev det nästan bättre. Jag har hunnit med massor av andra roliga saker, hunnit med både Stockholm och Bergvik. Men nu sitter jag i lägenheten. Är halvt begravd i flyttkartonger då jag påbörjar flytt till helgen. Baklusten börjar komma tillbaka och jag vågar nästan säga att jag ser fram emot mörka höstkvällar när man experimenterar i köket. Den lusten har jag verkligen inte haft i sommar. Många av er inspiratörer som jag följer på sociala medier verkar ha haft det mycket bättre på den fronten. Jag har avundsjukt blängt och muttrat för mig själv över era fantastiska drinkar, grillmiddagar, bullar, pajer och tårtor som serverats i trädgårn. Själv tittade jag på när morsan garnerade brorsans fördelsedagstårta... inte ens det hade jag lust till. Men det är kanske som mamma säger, det är bra att komma igång med rutiner igen. Så imorgon börjar vi om. På med arbetskläderna (om de fortfarande passar) och sikta mot helgerna igen. Och jag längtar efter att baka!
Lite solnedgång han jag se i alla fall. 
 
Jonasbakar, semester
Lisa

Vilket roligt inlägg! :D

birgitmaria

Jag har heller inte bakat i sommar och knappt lagat mat. Men det finns det mängder av tid till nu på hösten. Och på semestern ska man göra det man har lust till, utan de där listorna man hittar på innan!

Svar: Håller med. På hösten är det mycket mysigare att stå inne i värmen och baka :)
Jonas