Powered by Jasper Roberts - Blog

Scenskolan och en After Eight-kladdis som heter duga

I flera månader har jag varit nervös för detta förbannade scenskoleprov. Jag har repat sena- och många timmar till detta prov och analyserat text, funderat, vänt och vridit. Igår var det äntligen dags. Efter timmar av väntan och pirr i magen fick jag äntligen gå in till juryn och köra min grej. Jag hade två minuter på mig att bevisa vad jag gick för. Jag visste exakt hur jag skulle bete mig när jag kom in. Säga hej, lämna mina papper, känna in rummet, landa i mig själv och sen köra. Vad som hände där inne minns jag inte riktigt. Jag vet att jag gick in, slängde fram mina papper och flög direkt in i texten. Fumlar, tappar fokus och kan bara fokusera på hur röd jag blev i ansiktet. Juryn sa Tack, och sen var det klart... Jag firade med en glass efteråt. När jag kom hem slocknade jag på sängen av ren utmattning i tre timmar. Vaknade upp och trodde att det var valborg och att jag skulle ha hemmafest. Blev stressad eftersom jag inte hade förberet något. Insåg ganska snart att det bara var fredag. Pjuh! Ställde mig i köket och gjorde den här, en Kladdkaka med After Eight. Gott förstår ni! Jag valde att fördela godiset i mitten av kakan och även toppa kakan med godiset när den fortfarande var varm. Sinnessjukt gott, speciellt när kakan är riktigt kladdig och har fått vila i kylen över natten. Det är en ganska stor sats smet, så en fyrkantig form passar perfekt!
 
Kladdkaka med After Eight
Jag använde en fyrkantig form på 20x20 cm. 
 
250g smör, smältes
4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
2 dl kakao
After Eight 150-200g
 
Sätt ugnen på 170°, smörj en fyrkantig form och klä den i bakplåtspapper (pappret fäster bättre om formen är smord i smör).
Smält smöret försiktigt och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och socker och tillsätt smöret. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner dom i äggblandningen till en slät smet. Häll över hälften av smeten i formen. Placera ut hälften av After Eight-godiset och häll över resten av smeten. Bred ut så den täcker godiset jämt. Grädda kakan mitt i ugnen i 18-22 minuter. Kolla med en sticka, kakan ska vara torr runt kanterna och lös i mitten. Ta ut kakan ur ugnen och placera ut resten av After Eight-godiset över kakan så den smälter. Låt kakan svalna helt innan den serveras. Gärna i kylen över natten.
 
Jonasbakar, Kladdkaka, After Eight kladdkaka, kladdkaka i fyrkantig form