Powered by Jasper Roberts - Blog

Supermuffins!

Är det något som jag kan äta ihjäl mig på så är det Geisha, jag käkar tills det tar slut! Jag tänker att om man bakar på geisha så kan man inte misslyckas. Här är ett hett tips.
Geishamuffins
 
Muffins:
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1,5 dl kakao
1 ägg
1 dl vegetabilisk olja
2 dl hett vatten
 
Geishafluff - topping
3dl vispgrädde
200g geisha
 
Gör såhär: 
Muffins
Sätt ugnen på 180°.
Vispa ihop ägg och olja lätt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Koka upp vattnet.
Blanda de torra ingredienserna med oljan och ägget varvat med det heta vattnet. Rör till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 15-17 minuter, kolla med en sticka så att de är färdiggräddade.
 
Topping
Hacka chokladen grovt. 
Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Plasta bunken och låt svalna helt - gärna över natten.
Vispa upp gräddchokladen till ett fluff med en elvisp. Spritsa ut den på muffinsarna. Pudra dom med kakao.
 
Choklad, muffins, chokladmuffins, geisha, cupcakes
Marie

Låt svalna helt... Hm jag har bråttom. Ställer en stund i frysen 😃

Svar: Helt rätt Marie, nöden har ingen lag :)
Jonas