Powered by Jasper Roberts - Blog

Hatten av för julen?

Rent omedvetet drog jag visst igång med julbaket. Det var som inte tanken, men resultatet blev väldigt mycket jul!
Helt okej ändå va? Jag kanske inte sparar dom tills jul, det vore ju bara dumt, äter nog upp dom redan ikväll.
Juliga chokladsnittar..tydligen.
 175g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
4 msk muscovadosirap
5 msk kakao
4 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl
Skal från 1 apelsin - ekologisk!
 
Ägg till pensling
Pärlsocker
 
- Sätt ugnen på 200°.
- Vispa smör, socker, vaniljsocker och sirap krämigt.
- Riv ner apelsinskalet.
- Rör ner alla torra ingredienserna.
- Rulla till tre st längder, ca 1 cm tjocka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom lite. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dom svalna ett par minuter och skär sedan upp dom i snittar.
 
Jul, chokladsnittar, snittkakor, dansukker.
Citroncest - matblogg från Italien

Helt rätt tycker jag! Julen är ju ändå bara 2 månader bort, lika bra att börja i tid! :D