Powered by Jasper Roberts - Blog

Dulce De Lecherutor med mörk choklad

I söndags gjorde jag de här kakorna som jag alldeles snart ska presentera. Jag lät dom vila i kylen över natten och tänkte att jag skulle fota dom dagen efter, måndag. Lättare sagt än gjort. Helt okontrollerat mumsade jag i mig två stora bitar. Satan i gatan vilken superkaka. 
Dulce De leche-rutor med choklad
4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
0,5-1 dl kokos
1 tsk salt
230g rumsvarmt smör
1 burk dulce de leche 
200g mörk choklad (jag hade ljus choklad, tror det blir ännu godare med mörk choklad)
 
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en plåt, 20x20 cm använde jag.
- Blanda samman allt utom chokladen och kokos. Kokosen sparas till sista momentet. Nyp ihop allsammans till en smulig massa.
- Tryck ut lite mer än hälften av massan i formen. Platta till och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
- Bred ut dulcen, strö över chokladen. Knåda in kokosen i den resterande smuldegen och strö den över kakan. 
- Grädda ytterligare i 20-25 minuter, smultoppingen ska få en gyllene färg.
- Låt kakan svalna och låt den sedan stå i kylen över natten. Skär sedan i rutor.
 
 
 
 
Dulce de leche, choklad, fika, fredagsfika, mjuka kakor, jonasbakar, kokos,
Elin

Grymt gottit! :-)

Anonym

Ser riktigt smarrig ut! En fråga bara; ska det vara dulche de leche i degen också?? Eller bara mellan lagren?

Nathalie Isaksson

Så himla gott det verkar!

Jasmine

Det ser väldigt gott ut! Tack för att du delade med dig av receptet.
Kram

Anonym

Vad gott det ser ut. Ska det vara choklad i både degen och på kolalagret?

Svar: Bara på kolalagret, men vi du kan du självklart blanda ner choklad i degen med, bra idé där!
Jonas

Jenny

Hejsan! När jag läser receptet så låter det som att det ska vara i degen också, men de står inte i ingredienserna att de ska vara det. 😱

Jenny

Hejsan! När jag läser receptet så låter det som att det ska vara i degen också, men de står inte i ingredienserna att de ska vara det. 😱

Svar: Du har helt rätt! Jag har snurrat till det med receptet nu. Jag har redigerat receptet nu. Det rätt är att chokladen ska strös över, inte knådas in (vart jag nu fått det ifrån när jag slrev receptet?) sen när topplagret ska strös på så ska kokosen blandas i först :)
Jonas