Powered by Jasper Roberts - Blog

Mörk chokladfudge med daim

Julgodis! Får man tjuvstarta med julgodiset om tanken är att testa fram nya saker? Så att man vet att man serverar det bästa till adventsfikat?
Lite mörk chokladfudge med daim kanske? Tycker jag absolut. Gick åt som fan här hemma i alla fall. Två kvällar i rad har vi smaskat på detta nu.
Mörk chokladfudge med daim.
400g mörk choklad. (eller någon annan favoritchoklad)
1 burk kondencerad mjölk, sötad
30g smör
3 st dubbeldaim 
 
- Hacka och smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med smöret. Ta från värmen.
-Hacka 2/3 av daimen grovt och rör ner den i den något avsvalnade chokladen.
-Rör ner den kondencerade mjölken. Nu gäller det att snabba på, det stelnar snabbt. Häll smeten i en avlång brödform eller en mindre fyrkantig form. Hacka den resterande daimen lite finare och strö över. Låt den stelna helt i rumstemperatur eller i kylen. 
 
Julgodis, choklad, daim, fudge, kondencerad mjölk, daimfudge, jonasbakar - här var det fika