Powered by Jasper Roberts - Blog

Barndomen på ett kakfat

Franska våfflor. Två spröda kakor med smörkräm mellan.
En klassik kaka som är sjukt underskattad. Min mormor gjorde ofta de här. Jag bakade dem för första gången för någon vecka sedan när jag hade några polare på besök. De gick åt galet snabbt och tog faktiskt slut. 
Här kommer receptet!
Franska våfflor
4 dl vetemjöl
200g smör, rumsvarmt
6 msk grädde
1 dl strösocker, ca
Fyllning
150g smör
2 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
 
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa direkt på bakbordet. Gör en grop i mitten och tillsätt grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt den vila i kylen i minst 1 timme.
Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Inte för tunt. Strö över sockret och kavla "fast" det i degen. Gärna med en kruskavel. Stansa ut cirklar, ca 5 cm. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen på 225° i ca 8 minuter, de ska precis börja få färg, då är de klara. Låt svalna helt.
 
Fyllning. Rör smöret tillsammans med florsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt äggulorna, rör tills det går ihop till en slät kräm. Bred fyllningen på hälften av kakorna och lägg sedan på resterande kakor. Tryck till lätt.
Ja men Här var det fika!
En bild på kakfatet den kvällen. Franska våfflor, choklad -och-kardemummakakor och mörk chokladfudge med daim. Gick ingen nöd på gästerna här inte.
Franska våfflor, kakor, småkakor, jonasbakar, här var det fika
Namme

Såna ska jag kanske baka imorgon:-)

Svar: KUL! Hoppas att det gick bra och att de blev goda :)
Jonas

coffeeandcupcake.blogg.se

Riktigt goda är dom våfflorna :)