Powered by Jasper Roberts - Blog

Blåbärspaj med vaniljvisp

Nu när det börjar bli sommar och man vill sitta ute och fika så vill jag tipsa om den bästa blåbärpajen någonsin. Den är liksom godast på en solig uteplats, barfota med tårna i gräset och solen i ögonen.
Godare blir den med hemgjord vaniljvisp till. Det här är ett ganska stort recept, det räcker till en pajform på 26 cam i diameter. Perfekt om man ska bjuda många gäster. Och blir det kvar så gör det absolut inget, den är supergod dagen efter också. 

Bärfyllning

1 1/2 liter blåbär

1 dl strösocker

3 msk majsstärkelse 

 Smuldegstopping

250g kallt smör, tärnat

1,5 dl råsocker

1 dl kokosflingor

0,5 dl muscovadosocker

2,5 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

 Gör såhär:

  1. Sätt ungen på 200°
  2. Blanda bären med strösocker och majsstärkelse. Fördela bären i en form.
  3. Nyp ihop alla ingredienserna till smuldegen och smula den över bären. 
  4. Grädda pajen gyllene mitt i ugnen ca 25 minuter.

Vaniljvisp

6 st äggulor

1 dl socker

1 st vaniljstång

0,5 dl maizena 

3 dl mjölk

30g smör

3 dl vispgrädde

Gör såhär:

  1. Vispa för hand ihop äggulor, socker och maizenamjöl.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröerna. 
  3. Koka upp mjölken med fröerna och vaniljstången. Lyft ur stången när mjölken kokat upp.
  4. Häll över den varma mjölken i äggblandningen och vispa för hand under tiden.
  5. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt koka upp under omrörning.
  6. Sänk värmen när krämen kokat upp. Fortsätt att vispa till krämen tjocknat. Klicka i smöret och vispa ytterligare. Låt svalna i kylskåp eller rumstemperatur.
  7. Vispa grädden och blanda ut den med vaniljkrämen när den svalnat.
Blanda ut vaniljkrämen med den vispade grädden. 
 
 
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Vilken helg!

Helgen har gått i festlighetens tecken. På lördagen firade vi Sanne som fyllt 25 år. God mat, god dryck och framför allt gott sällskap. Vi kollade även lite på Eurovision song contest och Måns succé. Hejja hejja.
Som en liten välkomstpresent till Sanne (som ska flytta hit till Stockholm) så bakade jag, som jag vill kalla dom, summercupcakes. En vaniljmuffins som är fylld med jordgubb/vit chokladtryffel och toppad med en creamcheesefrosting. Jag är annars inte särskilt förtjust i cupcakes, men den här var faktiskt riktigt god och jag tror den gick hem hos de andra också.
Nu väntar ännu en lång arbetsvecka...Äh, vem försöker jag lura. På onsdag drar jag till London för några dagars ledighet. Tänkte turista, fika, käka och se Maroon 5 live. Det ser jag fram emot!
 
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Kalasbilder

Det bästa som finns är väll att komma till ett kalas med en massa hembakat fika OCH hemgjord jordgubbssaft. Det fick jag göra igår, grattis Möller som fyllde hela 25 år igår, gladast blev hon av presenten som hon inte fick.
Undrar fortfarande vad som hände här...
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>