Powered by Jasper Roberts - Blog

Kolapaj med dajm

Jag fixade fredagsfikat på jobbet i fredags och bjöd på en supergod kolapaj med dajm. Det blev till och med nån bit över som jag precis tryckt i mig såhär på lördagseftermiddagen. Den blir bara godare och godare ju längre den får stå i kylen. 
 
Kolapaj med daim

Botten:
3dl mjöl
130g smör, rumsvarmt
2 msk socker
1 äggula
 
Fyllning:
2 ägg
1,5dl farinsocker
1dl ljus sirap
100g smält smör
1 nypa salt
 
Garnering:
2 st dubbeldajm
 
Sätt ugnen på 150°
1. Arbeta ihop alla ingredienserna till bottnen i en matberedare. Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbar kant eller kavla ut den och fodra formen, ca 22-24cm. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Förgrädda skalet i ca 10 minuter.
2. Fyllningen: Smält smöret och låt det svalna. Rör samman (vispa inte) farinsocker, ägg, sirap och en nypa salt. Rör till sist ner smöret.
3. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. 
4. Hacka dajmen grovt och strö över kakan när den är klar och fortfarande är varm. Låt svalna helt, gärna över natten innan servering. Är god som den är men man kan också äta den tillsammans med grädde eller glass.
 
Ha en fortsatt trevlig helg :)
Choklad, godis, paj
Fatima Johansson

Detta ska jag baka idag! Tack för tipset och fortsätt lägga ut recept allt ser så himla gott ut. Blir superinspirerad! :)

Svar: Tack snälla. Det tycker jag absolut att du ska göra :) Lycka till :)
Jonas