Powered by Jasper Roberts - Blog

Favorit i repris

Hoppas att midsommarhelgen har varit bra. Vi fick inte se mycket av solen på Öland, bara nu när vi åkte hem såklart. Den värmde jätteskönt på mig där jag satt inträngd i baksätet. I hela fem timmar.
Utifall ni inte har fått i er tillräckligt med sötsaker för att väga upp den salta sillen så vill jag gärna att ni provar det här: Kladdkakecookies. Det kommer att få blodsockret på topp. Som en kladdkaka, fast en cookie. Det kan hända att jag bjussat på det här receptet förut men jag ser det bara som en favorit i recpris. 
 
Kladdkakecookies
50g smör, rumsvarmt
1,5 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
170g mörk choklad, smält
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
150g mörk choklad, bitar/knappar
150g vit choklad

1. Vispa smöret krämigt tillsammans med allt socker. Vispa ner ett ägg i taget och vispa lite till.
2. Smält chokladen och rör ner den tillsammans med kakao i smörkrämen.
3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda ner bitarna i smeten.
4. Sätt ugnen på 175°. Låt smeten vila i kylen ca 30 minuter.
5. Klicka ut matskedsstora klickar av smeten och lägg på en plåt med bakplåtspapper med stora mellanrum. 
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt dom svalna på plåten.
6. När kakorna svalnat: Smält den vita chokladen och ringla den över kakorna.
 
choklad, kladdkaka, baka, fredagsfika,