Powered by Jasper Roberts - Blog

Sommar inne

När det är sommar höst ute så får man stoppa sommaren i bakverken i stället. Typ såhär: Vetebullar med mandemassa och jordgubbar. Så får man i alla fall en känsla av sommare i munnen.
 
 
6 dl vetemjöl
4 msk strösocker
1 krm salt
125g smör, rumsvarmt
50g jäst
2 dl mjölk
 
Fyllning
200g mandlmassa
30 små jordgubbar
 
* Värm upp mjölken till 37°, smula ner jästen i en bunke (bakmaskin) och slå mjölken över. Rör tills jästens lösts upp. Tillsätt socker, salt, smör och hälften av mjölet. Arbeta ihop allting och tillsätt mer mjöl eftersom. När degen gått ihop och blivit smidig och börjar slätta bunkens kanter ska den jäsas under bakduk en timme. 
 
* Knåda degen ett par minuter och kavla sedan ut den till en rektangel 30x36 cm och skär ut rutor på 6x6 cm. Klicka en klick mandelmassa på varje ruta och toppa med en liten jordgubbe. vik ihop bullen, hörn mot hörn och nyp ihop så att knytet håller ihop under gräddningen. Låt jäsa ännu en timme under bakduk. Sätt ugnen på 225°.
 
* Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dom mitt i ugnen 6-7 minuter. Håll koll!
 
* Pudra dem med florsocker innan servering, eller släng ihop en glasyr?
 
Fani

Haha ja, det är verkligen höst ute alltså. Man får helt enkelt försöka fixa sommaren på egen hand ja och det här var ju en bra metod :) Ser jättegoda ut!

Systrarnasdrömmar

Ha ha, ja man får göra vad man kan för att få lite sommarkänsla... ser väldigt gott ut! Man kanske kan ta en klick vaniljkräm i stället för mandelmassa...? Ha det gott

Svar: Ja det kan man absolut :) endast fantasin sätter gränser :)
Jonas

Thea

Superfint!

Louise - vitmossa

Åh så gott :)

Elina

Kan det låta godare? TACK *spara!*

Jasmine

Dessa bullar ser fantastiskt goda ut! Dessutom är det fyllda med två av de ingredienser jag älskar - mums!
Kram

AngelicasVärld

Men så smarrigt!

Gabbi

De ser helt gudomliga ut!