Powered by Jasper Roberts - Blog

Är vi dödströtta på saffran?

Är det inte så att man äter sig dödstrött på saffran över jul? Jag är egentligen rätt trött på det redan, trots att jag inte har käkat så mycket, men jag tror att det är för att jag tänker på det typ hela tiden, att allt man bakar över jul ska innehålla saffran. Behöver ju inte vara så egentligen...
Första advent hade jag adventsfika hemma hos mig och bjöd bland annat på den här maffiga saffranssockerkakan i en sprillans ny sockerkaksform från Leilas generalstore. Älskar de där höga formarna, kan inte riktigt se mig mätt på dom! För övrigt så älskar jag att vara värd för fikabjudningar, då mår man! Här kommer receptet på sockerkakan och några bilder från mitt glöggmingel, hoppas att ni hittar nån inspiration.
Saffranssockerkaka
* Jag använde en rätt djup form som rymmer ca 2,4 l.
5 ägg
3,5 dl strösocker
2tsk vaniljsocker
75 g smör
1,75 dl mjölk
5,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 g saffran
 
Sätt ugnen på 180°.
Smält smöret tillsammans med saffran och tillsätt mjölken, ställ åt sidan.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt och luftigt. Gärna i bakmaskin.
Blanda samman alla de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten försiktigt.
Smörj och bröa formen, häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kolla med en provsticka. Låt kakan svalna i ca 15 minuter innan du stjälper upp kakan.
Trevlig helg allesammans
 
Saffranssockerkaka, sockerkaka, glöggmingel, julfika, glöggfika, advent, jonasbakar, här var det fika
Skogsraah ☾

Och jag har inte ätit en enda lussebulla än!

Svar: OJ! Då är det dags :)
Jonas

AngelicasVärld

Nä då vi är inte trötta på saffran - älskart!

PS - du missar väl inte att tävla i min härliga julkalender med priser för tiotusentals kronor !!