Powered by Jasper Roberts - Blog

Om när vi tog båten över till ön

Som bekant så tycker jag att det finns få saker som går upp mot en gofika. Helst på nån fin plats ute i solen med hembakat fikabröd och i goda vänners sällskap. Det blev det i helgen. Jag tog med några kompisar och presenterade det fina Lidingö. Direkt från Bergvik flyttade jag dit och började studera teater på Lidingö folkhögskola. Man kan säga att Lidingö blev mitt andra hem. Fem år senare hittar jag fortfarande ingenstans här i Stockholm, men men. Vi ställde klockorna (EN LÖRDAG!!!) och åkte iväg mot stan för att ta båten från Nybroplan till Lidingö. Väl i land väntade salladslunch hos en Lidingöbo där kristallen klirrade och finskjortan va på. Sen en liten promenad för att visa och skryta om den fantastiska skolan jag fick tillbringa nästan två år på. Vandring genom Långängens naturreservat där jag plågsamt motionerat bort nästan 40 kilo. Flera gånger har jag frustande flåsande svettig stampat förbi Långängens gård, tänkt: Där vill jag fika!
NU, Nu i helgen hände det. Bland de hundra bästa caférna i Sverige, i toppen av mina cafébesök i alla fall. Supergott ekologiskt kaffe, god kola och hasselnötspaj och i goda vänners sällskap. Då mår man. Här väller några bilder ut. Pajen var så god att jag inte ens hann fota den...
På vägen hem från Långängens gård passerade vi en ekologisk restaurang. Varför inte ta en ekoglass där? Det var ju trots allt väldigt varmt.
Hatten av!
ISA

men gud vad mysigt!! sådana där fikaställen är ju BÄST!

cristina erikson

Trevligt inlägg som jag hittade i vår pressbevakning! Jag har lagt ut det på näringslivskontorets FB till glädje för andra. Vilken jättefin blogg!

/cristina erikson, näringslivschef, Lidingö stad

Svar: Tack snälla! Va glad jag blir :)
Jonas