Powered by Jasper Roberts - Blog

En sån där tårta med flingor

I helgen satte jag mig på ett skitvarmt tåg som skramlade och lät. Kvinnan bredvid mig halsade ur en spritflaska och svetten rann från min panna så det sved i ögonen. Hon målade naglarna också...Kvinnan. Det luktade starkt. Hem till brorsans kalas skulle jag. Hälsingland bjöd på mat, tårta, sol släkt och björnskit. Självklart blåste det också. Som det alltid gör. Men det blev kalas på altanen ändå må ni tro. Mamma gjorde en klassiker, nämligen ricecrisptårta. Vill gärna dela med mig av receptet och hoppas på att kunna inspirera er andra. 
 
Ricecrisptårta
Botten
2 dl strösocker
4 äggvitor (spara gulorna)
3 dl ricecrisp
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner strösocker och ricecrisp. Bred ut alltsammans på en plåt med bakplåtspapper (helt vanlig plåt) och grädda mitt i ugnen på 125° i 1h och 40 minuter.
 
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk mjöl
1 dl grädde
100g smör, rumsvarmt
* Rör ihop alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Smält samman och låt sjuda tills det blir en tjock kräm. Klicka då i smöret i bitar.
 
Garnering
4 dl grädde
Massor av bär
* Dela kakan på mitten och bred ut krämen på den ena halvan. Lägg den andra halvan över. Garnera med 4 dl grädde och massor av bär. Godast dagen efter faktiskt.
 Blickar ut över hälsingeskogarna. Vi åkte till skogs i hopp om att få se björn och älg. Men det sket sig. På riktigt. För det enda vi fick se var en björnskit...tror vi.
 
 
 
Tårta, kalas, ricecrisp, kräm, hälsingland
janelle

Åh vilken härlig tårta!

Svar: Tack snälla. Det var riktigt gooo :)
Jonas

Sandra

Detta är en riktig klassiker hemma hos oss!
Jag brukar dock göra de i en portioner med krossad Daim och delade vindruver på, går hem hos alla!
Tack för en bra blogg!
Med vänlig hälsning Sandra

Svar: Wow, det låter jättegott ju! Diam är så jäkla gott i tårtor :)
Jonas