Powered by Jasper Roberts - Blog

Jordnötsmörsfyllning som passar till mycket.

Om man gillar det här med jordnötssmör och choklad så vill jag tipsa om det här!
Jordnötssmörspraliner
2 dl jordnötssmör (EKO)
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200g mörk choklad
 
Vispa ihop jordnötssmöret, florsockret och vaniljsockret krämigt och låt vila i kylen i minst en timme. 
Smält chokladen och låt den svalna något. 
Rulla jordnötssmörssmeten som chokladbollar och doppa dem i chokladen. Har man pralinformar kan man självklart använda sig av en sån. 
Jordnötssfyllningen passar utmärkt att ringla ner i glassen om man gör egen glass. Då kan man hacka ner chokladen också i stället för att smälta den. Tänk va.
 
Jordnötssmör, choklad, praliner, godis,
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Om när vi drog ut på ännu ett fikaäventyr

Fikamaffian var ute på vift idag igen. Fick ett spontanryck och frågade grannarna om de var sugna på en tripp till Thielska Galleriet. "Var ligger det?" fråga dom. "Ingen aning" svarade jag. "Någonstans på djurgårn". Rotade fram en adress och satte oss på en stadsbuss med allt för mycket folk på och vi insåg ganska snart att det hade gått snabbare om vi använde våra spiror. Väl framme möts vi av otroligt tjusig miljö och ett fikabord med massor av hembakade kakor. Mitt hjärta slår ju glädjeskutt av småkakor och klassiska bakverk, så nörden innom mig dansade. Rond ett: Räksallad på uteplatsen. Gott och fräscht. Men aningen svårt att koncentrera sig på något annat än att solen stekte där mot väggen. Självklart klagade vi på värmen. Rond två: Kaffe, kolasnitt och morotskaka. Bingo, bland de finaste jag ätit. Detta avnjöt vi inne i galleriets café (som för övrigt drivs av Monika Ahlberg). När vi kände oss färdiga där inne och hade konstaterat att vi minsann skulle komma tillbaka snart igen så tog vi en promenad tillbaka. Vi njöt av havslukten, solen, skuggan och svor över alla cyklister som höll på köra ihjäl oss. 
 
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Om när vi tog båten över till ön

Som bekant så tycker jag att det finns få saker som går upp mot en gofika. Helst på nån fin plats ute i solen med hembakat fikabröd och i goda vänners sällskap. Det blev det i helgen. Jag tog med några kompisar och presenterade det fina Lidingö. Direkt från Bergvik flyttade jag dit och började studera teater på Lidingö folkhögskola. Man kan säga att Lidingö blev mitt andra hem. Fem år senare hittar jag fortfarande ingenstans här i Stockholm, men men. Vi ställde klockorna (EN LÖRDAG!!!) och åkte iväg mot stan för att ta båten från Nybroplan till Lidingö. Väl i land väntade salladslunch hos en Lidingöbo där kristallen klirrade och finskjortan va på. Sen en liten promenad för att visa och skryta om den fantastiska skolan jag fick tillbringa nästan två år på. Vandring genom Långängens naturreservat där jag plågsamt motionerat bort nästan 40 kilo. Flera gånger har jag frustande flåsande svettig stampat förbi Långängens gård, tänkt: Där vill jag fika!
NU, Nu i helgen hände det. Bland de hundra bästa caférna i Sverige, i toppen av mina cafébesök i alla fall. Supergott ekologiskt kaffe, god kola och hasselnötspaj och i goda vänners sällskap. Då mår man. Här väller några bilder ut. Pajen var så god att jag inte ens hann fota den...
På vägen hem från Långängens gård passerade vi en ekologisk restaurang. Varför inte ta en ekoglass där? Det var ju trots allt väldigt varmt.
Hatten av!
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>