Powered by Jasper Roberts - Blog

Galet goda mazariner med vit choklad och hallon

Hej!
Här om dagen provbakade jag något nytt som jag blev riktigt nöjd med, hur gott låter inte det här: Mazariner med vit choklad och hallon. Tänkte väll det, riktigt gott. I skrivande stund molar jag i mig två stycken, fast jag vet att jag egentligen ska försöka undvika sötsaker på vardagarna. Men va sjutton, får köra lite extra hårt på gymmet framöver. Här kommer receptet, tycker absolut att ni ska göra de här till helgen...Eller varför inte redan i morgon, det är ju ändå lill-lördag? Har minskat något på mängden till mördegen då jag fick otroligt mycket över när jag gjorde mina, som nu ligger i frysen, alltid bra att ha!
De här kakorna kan man äta bara som dom är, eller så kan de serveras med lättvispad grädde.
 
Mazariner med vit choklad och hallon
Mördegen:
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1 äggula
 
Fyllning:
150g vit choklad
125g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
 
Garnera gärna med 100g smält mörk choklad. 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjölet med bakpulvret och blanda sedan snabbt ihop det tillsammans med resten av ingredienserna till mördegen. Låt vila i kylen ca 30 minuter. 
2. Kavla ut mördegen till ca 3 mm, stansa ur ringar och fodra mazarinformar och ställ på en plåt. 
3. Hacka chokladen fint. Smält smöret och rör ner chokladen och rör tills den smält, tillsätt socker och ägg, rör till en jämn kräm. 
4. Fyll formarna till 3/4 och tryck ner 2-3 hallon i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Pudra över florsocker när de svalnat. 
 
 
Känner ni den här killen? Om inte, det är Jag. Ett misstag skedde när jag höll på att installera självutlösaren på kameran. Poff sa det bara så hade jag en slående selfie. Den bjuder jag på
Det var allt. 
 
Glöm nu inte att baka. Tack och god natt
 
 
 
Choklad, godis, paj