Powered by Jasper Roberts - Blog

Galet goda mazariner med vit choklad och hallon

Hej!
Här om dagen provbakade jag något nytt som jag blev riktigt nöjd med, hur gott låter inte det här: Mazariner med vit choklad och hallon. Tänkte väll det, riktigt gott. I skrivande stund molar jag i mig två stycken, fast jag vet att jag egentligen ska försöka undvika sötsaker på vardagarna. Men va sjutton, får köra lite extra hårt på gymmet framöver. Här kommer receptet, tycker absolut att ni ska göra de här till helgen...Eller varför inte redan i morgon, det är ju ändå lill-lördag? Har minskat något på mängden till mördegen då jag fick otroligt mycket över när jag gjorde mina, som nu ligger i frysen, alltid bra att ha!
De här kakorna kan man äta bara som dom är, eller så kan de serveras med lättvispad grädde.
 
Mazariner med vit choklad och hallon
Mördegen:
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1 äggula
 
Fyllning:
150g vit choklad
125g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
 
Garnera gärna med 100g smält mörk choklad. 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjölet med bakpulvret och blanda sedan snabbt ihop det tillsammans med resten av ingredienserna till mördegen. Låt vila i kylen ca 30 minuter. 
2. Kavla ut mördegen till ca 3 mm, stansa ur ringar och fodra mazarinformar och ställ på en plåt. 
3. Hacka chokladen fint. Smält smöret och rör ner chokladen och rör tills den smält, tillsätt socker och ägg, rör till en jämn kräm. 
4. Fyll formarna till 3/4 och tryck ner 2-3 hallon i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Pudra över florsocker när de svalnat. 
 
 
Känner ni den här killen? Om inte, det är Jag. Ett misstag skedde när jag höll på att installera självutlösaren på kameran. Poff sa det bara så hade jag en slående selfie. Den bjuder jag på
Det var allt. 
 
Glöm nu inte att baka. Tack och god natt
 
 
 
Choklad, godis, paj
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Budapestbakelser

Hallå!
Helgen är över, idag var jag tillbaka på jobbet igen. Känns rätt segt och redan kl 05:00 kom jag på mig själv att börja planera helgen. Längtar så efter ledighet igen. Det sista jag bakade hemma i Bergvik var Budapestbakelser, eller budapestrulle. Här kommer receptet. Men tänk på att man kan ju fylla den med vad man vill, eller i all fall det man känner för. Hallon är gott, men i helgen körde jag en klassisk budapestrulle, med mandarinklyftor. MEN jag piffade till den lite extra med hackad choklad också
 
Budapestrulle

4st äggvitor
1 dl strösocker
1 dl strösocker
0,5 dl maizenamjöl
1,5 dl hasselnötsmjöl
3dl grädde
1 burk mandarinklyftor
50g mörk choklad

1. Vispa äggvitorna tillsammans med 1 dl strösocker. Det ska bli ett hårt skum.
2. Blanda 1 dl strösocker med maizenmjölet och hasselnötsmjölet.
3. Blanda de torra ingredienserna med äggviteskummet. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 10-15 längder tätt ihop på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 170° i 20 minuter. Låt marängen svalna helt innan du vänder den upp och ner på den och försiktigt lossar på bakplåtspappret. 
4. Vispa grädden och bred ut den över marängen. Strö över mandarinklyftorna. Eller hallon, fantasin sätter gränser!
5. Rulla bestämt ihop till en rulle och lägg den med skarven neråt. 
6. Smält chokladen och ringla över den över.

 
När du rullat ihop rullen så är det bra om du "spänner" åt den lite extra. Vik bakplåtspapperet över rullen och ta hjälp av en skärbräda. För brädan och bakplåtspapperet längs kanten på rullen och tryck till så drar den åt lite extra och håller formen bättre. Svårt att förklara med text, se bilden så förstår ni nog. 
 
 
Nog för att det bara är måndag, men ha kul, då går tiden så mycket fortare, snart är det fredag igen!
Hej hej
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Påskfirande hos Per

Såå skönt med ledighet! Trots förkylning så njuter jag av varje ledig minut. Jag är uppe i Bergvik i påsk. Solen var framme i morse så det blev frukost och kaffe ute på bron. Har ju dragit på mig en förkylning, så jag var inte jättesugen på att baka igår, trots att jag var ledig hela dagen. Men idag ska det bli lite bak, mer om det senare...
Igår var hela släkten bjudna på middag och kalas hos min kusin Per som bjöd på en makalöst god Karibisk gryta med ris. Så jädrans gött! Som vanligt när man är bjuden till Per så är allt väl planerat, gott och otroligt fint upplagt. Han kan det där han. Till effterrätt serverades Key Lime Pie. En av mina favoriter, till det serverades grädde och jordgubbar. Dom var ju goda också, jordgubbarna. Och om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vem som hade bakat pajen. 
 
Och som ni ser. Lage och jag drog nitlotten och fick samla ihop disken.
Glad påsk på er.
 
 
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>